L’Ecomuseu Farinera ja té instal•lades bandes podotàctils que permeten un millor accés per a les persones amb dificultats visuals

L’Ecomuseu Farinera continua el seu procés d’adaptació de les seves instal·lacions a la normativa vigent d’accessibilitat universal. Les barreres físiques s’han pogut identificar gràcies al programa d’autoavaluació de l’accessibilitat MUSA, desenvolupat per la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona.

20 de novembre de 2024

Enguany l’actuació s’ha fet a les sales permanents del museu que acullen la col·lecció de la fàbrica de farina. També s’ha actuat a les sales d’exposicions temporals i les aules destinades a actes. En tots aquests espais s’han col·locat franges podotàctils que permeten guiar les persones amb dificultats visuals.

Les franges podotàctils, són utilitzades per senyalitzar el paviment i serveixen per guiar o advertir en el recorregut de les persones amb deficiència visual ja que són detectables usant el bastó. Instal·lar un encaminament o una franja podotàctil al terra és una mesura que, afavoreix l’autonomia de les persones cegues i amb baixa visió i alhora resulta útil per a tothom. Encara és millor si té un color que contrasta amb la resta del paviment.

Un cop es faci la reforma de la recepció del museu, es procedirà a instal·lar-hi també les franges podotàctils que permeti guiar les persones amb discapacitat visual des de l’entrada fins al punt d’informació.

Per a l’execució d’aquest projecte hem comptat amb el suport de la Xarxa de Museus de Comarques de Girona, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura.